top of page

Blockchain Teknolojisi Hollywood’un Geleceği mi?

AT&T tarafından yaklaşık iki yıl önce WarnerMedia’nın CEO’su olarak atanan Jason Kilar, medya şirketinden ayrılmaya hazırlanırken, blockchain teknolojisinin Hollywood’un geleceği olduğunu iddia ediyor.


Medya ve eğlence sektörünün kilit isimlerinden biri olan Jason Kilar; Amazon, The Walt Disney Company, NBCUniversal ve Hulu gibi dünya devi pek çok şirkette üst düzey yönetici olarak görev aldı. 2020 yılında WarnerMedia firmasında CEO koltuğuna geçen Kilar, gelişen teknolojiye başarıyla ayak uydurarak oldukça radikal kararlarıyla gündemden düşmedi.


Kilar;

Bence bu, 90’larda DVD dalgasının Hollywood’a gelmesi gibi, Hollywood’a gelecek potansiyel bir dalga olacak. Emekli olmaya hiç niyetim yok. Beni nerede bulabileceğinize gelince, bir şeyler üretmekte. Günün sonunda inşa etmekten keyif aldığım için hikaye anlatımı, teknoloji ve blockchain’in kesiştiği noktada olacağım neredeyse kesin.

Koronavirüs salgınının dünyayı esir aldığı günlerde, sinema salonlarının kapalı kalmasıyla beraber Kilar oldukça vizyoner kararıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Bir yıl içerisinde çıkacak tüm Warner Bros. filmlerini vizyonda ertelemek yerine HBO Max platformunda dijital olarak yayınlamaya karar veren WarnerMedia CEO’su, bu adımıyla güncel teknolojiye ve genç nesle göz kırptı.


Hollywood ve Silikon Vadisi’nin gözde isimlerinden biri olan Jason Kilar, Reuters’a verdiği demeçte, blockchain teknolojisinin, özellikle de NFT‘lerin daha basit bir edinme sürecine girmesiyle beraber, eğlence sektörünü baştan aşağı dönüştüreceğini dile getirdi.


Blockchain dünyasını, 90’lı yıllardaki DVD akımına benzeten Kilar, bunun Hollywood için bir potansiyel dalga yaratacağını ifade etti. Şimdiden bu teknolojinin WarnerMedia da dahil olmak üzere, birçok şirketin ekonomik servetini değiştirdiğini aktardı. Öte yandan Kilar, blok zincirinin yeni finansman biçimlerinin de önünü açacağını söyledi.

103 görüntüleme0 yorum
bottom of page