top of page

Blockchain.com Son Finansman Turuyla 14 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaştı

Kripto para borsası ve finansal hizmetler firması Blockchain.com’un, son finansman turuyla 14 milyar dolarlık değerlemeye ulaştığı bildiriliyor.


Bloomberg‘in 31 Mart tarihli haberine göre Blockchain.com, küresel risk sermayesi şirketi Lightspeed Ventures liderliğindeki bir finansman turunda Baille Gifford & Co.‘nun “büyük katılımıyla” 14 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.

Blockchain.com, Baillie Gifford’dan şimdiye kadarki en büyük tekil yatırımını aldı. Edinburgh merkezli yatırım devi, Tesla, Google, Amazon, Airbnb gibi şirketlere yaptığı erken yatırımlarla tanınıyor.”

Birleşik Krallık’ın önde gelen yatırım şirketlerinden Baillie Gifford, kripto para şirketi Blockchain.com’a 100 milyon dolar değerinde yatırım yaptı.


Kripto para sektörüne adım atan kurumsal şirketlerin arasına, Baillie Gifford ile birlikte bir yenisi daha eklendi. 100 yıldan uzun tarihi olan yatırım devinin yönetimi altında 445 milyar dolar değerinde varlık bulunuyor.


Haberde, henüz Blockchain.com veya yatırımcılar tarafından kamuya açıklanmayan finansman turunda, şirketin değerlemesinin 5.2 milyar dolardan 14 milyar dolara yükseldiği bildirilirken toplanan toplam fon miktarına yer verilmedi.


2011 yılında kurulan ve şu anda dünyanın en büyük kripto para şirketleri arasında yer alan Blockchain.com, platformu üzerinde 82 milyon cüzdan adresine, 32 milyon doğrulanmış kullanıcıya ve 1 trilyon doların üzerinde işlem hacmine sahip bulunuyor. Ayrıca borsanın web sitesine göre Bitcoin (BTC) ağ işlemlerinin üçte biri platformu üzerinden gerçekleştiriliyor.


Şirketlerin bir kara para aklamayı önleme (AML) planı kapsamında onaylanması veya durdurulması gerektiğini belirten Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesinin (FCA) kripto varlık lisansı için başvurusunu 29 Mart tarihinde geri çeken Blockchain.com, bunun yerine sahip olduğu Litvanya lisansı ile Avrupa’da faaliyet gösterecek.

Blockchain.com, geçtiğimiz yıl mart ayında gerçekleştirdiği DST Global, Lightspeed Venture Partners ve VY Capital tarafından yönetilen C Serisi finansman turunda 5.2 milyar dolar değerlemeyle 300 milyon dolar toplamıştı.


Şirket ayrıca geçtiğimiz nisan ayında Baillie Gifford‘dan o zamanlar şirkete yapılmış en büyük yatırımlardan biri olan 100 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.


Blockchain.com kurucusu Peter Smith, yatırımla ilgili yaptığı açıklamada kripto parayı 1 milyar kişiye yayma hedeflerinin devam ettiğini söyleyip, şirket olarak sahip oldukları büyüme potansiyeline vurgu yaptı.


Şirket, Nisan 2021 itibarıyla 70 milyondan fazla cüzdana altyapı sağladığını ifade ediyor. Blockchain.com’un kripto paraların yanında desteklediği itibari paralar arasında ABD Doları, euro, İngiliz sterlini ve Türk lirası yer alıyor.

70 görüntüleme0 yorum
bottom of page