top of page

Güney Kore, Metaverse Ekosistemine 187 Milyon$ Harcayacak

Güncelleme tarihi: 6 Mar 2022

Güney Kore hükümeti, 2026 yılına kadar dünyanın en büyük beşinci metaverse pazarını oluşturmak istiyor.


Ülkenin Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Güney Kore metaverse ekosistemini oluşturmak için en az 186.7 milyon dolar veya 223,7 milyar Kore Wonu harcayacak.


Yatırım, Güney Kore'nin "Dijital Yeni Anlaşma"sının bir parçası. Bu çalışma, metaverse ve yapay zeka platformları gibi gelişmekte olan dijital teknolojilerin oluşturulmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir dizi politikayı içeriyor.


Bakanlığın iletişim ve politika başkanı Park Yungyu:


“Yeni bir hiper bağlantılı endüstriyi yoğun şekilde teşvik etmek için başlangıç olarak dünya çapında bir metaverse ekosistemi oluşturmak önemlidir.”

Resmi kurum, sermayenin özellikle metaverse'e doğru gideceğini söylerken, endüstrilerin ve işletmelerin de gelişmesini sağlayacak bir platform haline geleceğini umduklarını belirtiyor.

Bakanlık, Ocak ayında yaptığı açıklamada, metaverse'in 1,5 milyon iş yaratma potansiyeline sahip olduğunu ve ülkenin yeni ortaya çıkan bu alanda 40.000'den fazla profesyonel yetiştirmeyi planladığını belirtti . Güney Kore hükümeti, ülkeyi 2026 yılına kadar beşinci en büyük metaverse pazarı yapmak için çaba sarf edecek.


Ülkeyi küresel metaverse pazarının zirvesine taşımak amacıyla, Seul Büyükşehir Belediyesi geçen Kasım ayında “Metaverse Seoul” inşa etmek istediğini açıkladı.

 

Gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi LinkedIn, Twitter ve Instagram sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

 

2023 yılına kadar Seul, vatandaşların şikayetler ve istişarelerle sanal olarak ilgilenebilecekleri bir meta evren yaratmayı hedefliyor. Sanal gerçeklik kulaklıklarını kullanarak vatandaşlar, gerçek hayatta gitmek zorunda kalmak yerine sanal bir belediye binasını avatar olarak ziyaret edebilirler. Başkentin Belediye Başkanı Oh Se-hoon geçen Kasım ayında yaptığı açıklamada, Seul'ün metaverse'e giren ilk şehir olmayı hedeflediğini söyledi.


Bununla birlikte, metaverse genellikle NFT'ler gibi kripto varlıklarla ilişkilendiriliyor. Güney Kore şu anda oyunlarında herhangi bir NFT'nin kullanılmasını veya airdorp verilmesini yasaklıyor - bu da iddialı metaverse planlarına tehdit oluşturabiliyor.


Kaynak: Blockworks

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page