top of page

Ukrayna Hükümeti Kripto Bağışçılarına Airdrop Yapıyor

Güncelleme tarihi: 6 Mar 2022

Ukrayna hükümeti, 3 Mart Perşembe günü saat 11:00'e kadar kripto bağış hesaplarına katkıda bulunan herkes için bir airdrop yapacağını duyurdu.



The Coinist Podcast'in sunucusu Luke Martin:

“Ukrayna, bağış yapanlara airdrop gönderen ilk ulus devlet olarak tarih yazıyor.”

Ukrayna, Rusya'nın ülkeyi işgal etmesinden sadece iki gün sonra, 26 Şubat'ta örneği olmayan kitle fonlaması çalışmalarını başlattı. Elliptic'ten alınan verilere göre, o zamandan beri, Çarşamba sabahı itibariyle Ethereum, Polkadot ve Tether cüzdanlarına yapılan yaklaşık 50.000 bağışla 30 milyon doların üzerinde birikmiş durumda.


Yanı sıra, popüler merkeziyetsiz borsa Uniswap, platformunda kullanıcıların listelenmiş tokenleri tek bir Ethereum işleminde Ukrayna için ether bağışlarıyla değiştirmelerine olanak tanıyan bir "Ukrayna'ya Bağış Yap" özelliği yarattı. Ukrayna başbakan yardımcısı ve Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, bir tweet'te “Ukrayna halkı Uniswap'a minnettar” dedi .


Bu bağışlar arasında mavi bir şapka ve güneş gözlüğü takarken sigara içen bir CryptoPunk NFT'de vardı. Yaklaşık 200.000 dolar değerindeki bu NFT, Ukrayna'nın Ethereum adresine gönderildi.

 

Gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi LinkedIn, Twitter ve Instagram sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Ukrayna, Ethereum'un kurucu ortağı ve çok zincirli protokol Polkadot ve Kusama'nın şu anki kurucusu olan Gavin Wood'un da ülkeye 5 milyon dolar bağışladığını tweetledi.


1confirmation'ın ortağı Nick Tomaino, Ukrayna'nın ulusal savunmasını bir kripto para kitle fonu ve airdrop yoluyla finanse etmesinin günümüzün "savaş bonosu" olduğunu yazdı .

Geçmişte, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Kanada da dahil olmak üzere ülkeler, savaşlara katılımı finanse etmek üzere para toplamak için savaş tahvilleri kullandılar.


Tomaino, bu tahvillerin tipik olarak yerel katılımla sınırlı olduğunu, bu nedenle yalnızca Amerikalıların Liberty Bonds satın alabileceğini söyledi. Bununla birlikte, kripto para tabanlı kitle fonlaması ve airdroplar, herkesin küresel olarak katılmasını sağlıyor. Tomaino, “Kripto paraların, Ukrayna'nın sadece Ukraynalılardan değil, dünyadaki egemenliklerini korumayı desteklemek isteyen herkesten kolayca para toplamasını sağlıyor.” dedi.


Aşağıdaki grafik ise Ukrayna resmi hesabından airdrop yapılacağını açıkladıktan sonraki bağış miktarını gösteriyor.



Kaynak: Blockworks

653 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page