top of page

Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu için Başvurular Çok Yakında Başlıyor!

"Blokzincir becerilerime güveniyorum!" diyenler hünerlerini DIGIATHON 2022'de sergileyecek. e-Devlet Kapısı'na yenilikçi blokzincir çözümleri üretilecek yarışmaya dair detaylar Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi sosyal medya hesaplarından duyurulacak.


Kamu dijital dönüşüm yol haritasını hazırlayan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Dijital Dönüşüm Ofisi “DIGIATHON2022’ye hazır mısınız?” diyerek ayrıntı içermeyen bir paylaşım yaptı. Daha sonra bu paylaşım Avalanche tarafından retweetlendi.


Kamunun dijital dönüşümüne öncülük etme hedefi bulunan kurumun yaptığı paylaşımda, nesnelerin interneti ve ağlar gibi çeşitli temalar yer aldı. Paylaşımın ardından bazı kullanıcıların “blok zincire geçiş mi geliyor?” gibi sorular sordukları görüldü.



Daha önce Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) ile Avalanche arasında bir sözleşme imzalandığı görülmüştü. Bu sözleşme AVAX’ın blockchain altyapısının kullanımını kapsıyordu. Bu nedenle Türkiye’de kamu ve özel sektörün Avalanche ile tanışık olduğu biliniyor ve “Digiathon 2022’nin merkezinde AVAX mı olacak?” sorusu gündeme geliyor.





30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page